Weboldal címe
Weboldal alcíme
Étrendbeállítás
Ájurvéda és Táplálkozástudomány

Újra és újra el kell mondani, hogy a helyes táplálkozás a tartós egészség alapja. Ezért, az egészségünk megtartása vagy helyreállítása érdekében meg kell tanulnunk helyesen táplálkozni. Ehhez célszerű igénybe venni képzett táplálkozástudományi szakember támogatását, aki a segítségünkre tud lenni ebben. Egy személyes tanácsadás során lehetőség van a szükséges táplálkozási terv kialakítására, amelyet megelőz egy minden részletre kiterjedő testalkatelemzés. Ez elengedhetetlen feltétele a speciális étrend kialakításának. A harmóniába hozott táplálkozás lehet az alapja az egészségmegőrző életmódnak, illetve a már kialakult, az egészséget hátrányosan érintő állapotok kezelésének. A krónikusan fennálló, kibillent egészségi állapotok megszüntetésének alapvető része a táplálkozás- és életmódterápia, ahogy egy tartós testsúlycsökkentés sem képzelhető el személyre szabott táplálkozás és életmódváltoztatás nélkül.

A tervezés (étrendbeállítás), a személyes energiaszükséglet meghatározása után energia- és tápanyagszámítással együtt történik, ahol a tervezéskor a megrendelő által megadott speciális étrendi igények is figyelembe vehetőek, melyek vonatkozhatnak az élelmiszerekre, preferált ízekre, a fogyasztó energia- és tápanyag szükségletére, vagy akár speciális dietoterápiás szempontokra úgy, mint

gyógyszer – élelmiszer interakció,
hormon-egyensúlytalanság,
fokozott fizikai igénybevétel (pl. sport),
lakto-ovo vegán,
fogyókúra,
egészségmegőrzés,
különböző táplálék-intoleranciák.

Alternatív táplálkozási igények esetén is kiegyensúlyozott tápanyag szerkezetet biztosító étrendek kialakítására van lehetőség.