Weboldal címe
Weboldal alcíme
Kezelések
Lorem ipsum

ABHYANGA

Oldalakon keresztül, szavak ezreivel lehetne méltatni az ayurvédikus masszázsok áldásos hatásait, de itt most nem ez a cél. Másrészről nincs jobb ajánlás, mint a személyes megtapasztalás. Az Ayurveda hitvallása alapján a masszázs az egyik leghatékonyabb módja - a helyes táplálkozás mellett - annak, hogy megőrizzük az egészséget és felülkerekedjünk a betegségeken. Az Abhyanga szó szanszkrit eredetű. Jelentése: a teljes test olajos masszázsa. Az Abhyanga masszázs során, meleg olaj segítségével lazítjuk fel a testben leüllepedett és megrekedt méreganyagokat, amelyek a masszázsfogások és a gyógynövényes olajok oldó hatásának köszönhetően eltávoznak a szervezetből. Az erőteljes és a lágy mozdulatok kombinálásával elérhető, hogy az Abhyanga masszázs a felületes izmotól a mély izmokig átjárja a testet. Az évezredek óta változatlan fogások érintik a test marma pontjait, amelyeken keresztül az energiák áramlanak. Ezen pontok stimulálása felodja a blokkokat és az energiák újra zavartalanul áramolnak a testben. Az ayurveda masszázs során személyre szabottan használt, tiszta olajok segítik egyensúlyba hozni az őselemek harmóniáját a testben. A masszzázst követő gőzkabinos izzasztás pedig verejtékezés útján távolítja el a mozdulatok által felmozgatott és az olaj által felvett méreganyagokat. Az ayurvédikus masszázsterápia lényege az, hogy személyre szabott kezeléssel szolgál minden embernek tekintve, hogy a masszázst megelőző tanácsadáson elvégzett alapos testalkat elemzés pontos képet ad a páciensről, amihez hajszálpontosan lehet igazítani a terápiát. Az Abhyanga nyugtat, tisztít és éltet. Egy Abhyanga kezelés - masszázs, gőzkabin és tisztálkodás - közel 2 órát vesz igénybe.

​A kezelés ára: 12.000.- Ft

UDWARTAN

A KAPHA gyilkos. Ez nem az a masszzázs, amibe lágyan belealszik a páciens a kellemes érzések hatására. Az Udwartan egy erőteljes mozdulatokkal végzett vérbőséget és az anygacserét fokozó masszázs, amely a páciens alkatára kikevert gyógynövények porával és olajjal történik. A gyógynövényporos bedörzsölés kiválóan alkalmas a KAPHA dosha túlműködéséből származó zsírfelesleg és salakanyag lerakódások felmozgatására és kiürítésére. A masszázst lezáró gőzőlés alkalmával a folyadékká alakult lerakódások nagy része a verejtékkel távozik a testből. Feszesíti és hámlasztja a bőrt, hatékonyan szünteti meg a cellulitiszt. Alkalmas a VATA dosha okozta krónikus hidegérzet csökkentésére is. Az Udwartan masszázs kúraszerűen fejti ki áldásos hatását. A teljes siker érdekében erősen javasolt az Udwartan terápiát összekapcsolni a táplálkozás és az életmód újra gondolásával és átalakításával. Egy Udwartan kezelés - masszázs, gőzkabin, és tisztálkodás - közel 2 órát vesz igénybe.

A kezelés ára: 14.000.- Ft

SHIRODHARA

A Shirodhara kezelés egy sajátos formája az ayurvédikus kezeléseknek. A páciens homlokára folyamatosan meleg gyógynövényolajat csorgatunk a tároló edény lassú, jobbra-balra mozgatásával. Ez az Abhyanga masszázs vagy a Shiroabhyanga után történik. Jótéteményei között szerepel a mélységes ellazulás, az idegek megnyugtatása, a fejfájás, migrén, álmatlanság és különféle szellemi kimerülés és stresszes állapot megszüntetése. Krónikus álmatlanság és fejfájások megszüntetésére kúraszerűen javallott. Semmi nem nyugtat úgy, mint egy Shirodhara kezelés. A kezelés időtartama 1 óra.

A kezelés ára: 9000.- Ft

SHIROABHYANGA

A Shiroabhyanga a fej, a nyak és az arc meleg olajos masszázsa. A Shiroabhyanga masszázs egy intenzív, meleg olajjal végzett fejmasszázzsal kezdődik, mely kiválóan serkenti a vérkeringést, fokozza a fej és a koponya környéki szervek oxigénellátását. A fejmasszázst a homlok, a nyak-vállöv és az arc gyógyolajos masszázsa követi. A kezelés során a gyógyolaj összetevői által kitisztulnak a nyaktól felfelé eső szervekben, és a bőrben találhatóméreganyagok. A masszázst egy gyógynövényes gőzfürdő követ, melynek célja, hogy az olaj által már felpuhított, fellazított méreglerakódások a gőzölés által folyékonnyá válva eltávozzanak a szervezetből. Nagy hatásfokkal csökkenti a fáradság érzetet, kezeli a hajproblémákat, az álmatlanságot, serkenti a gondolati tevékenységeket. A kezelés időtartama 40 perc.

A kezelés ára: 5500.- Ft

​NAVARAKIZI

Az ayurvédikus kezelések egy különleges fajtája a Navarakizi. Az Abhyangát, követően egy batyus átdörzsölés következik. A batyuk tejben főtt barnarizzsel vannak megtöltve, majd ezeket tápláló gyógynövényes, vastag, meleg tejbe mártogatva gyengéd nyomkodással átpuhítjuk vele az egész testet. Ennek a végeredménye egy erős krémező, tápláló, feltöltő és nyugtató hatás. A Navarakizi a méregtelenítő eljárásoknak is az egyik hatékony ága, ami egyben fiatalító kezelés is. Rendkívül hasznos olyan esetekben, amikor építeni kell a testet pl. izomsorvodás, izomgyengeség, izületi kopás, bénulás, kóros soványság. Nagy segítség a PITTA túlműködés miatt kialakult bőrpanaszoknál, viszketésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, gyulladásos pattanásoknál, ráncosodásnál, korai őszülésnél. Egy Navarakizi kezelés - maszázs, tisztálkodás - időtartama közel 2 órát vesz igénybe.

A kezelés ára: 14.000.- Ft


REVITALIZÁLÓ MASSZÁZS


A revitalizáló masszázs nem tartozik szorosan az ayurvéda kezelések közé, de hatékonyságának tekintetében nem marad el mögöttük. A masszázs mindkét oldalán magában foglalja a teljes testet és a fejet. Roppant hatékonyan oldja a krónikus stressz okozta feszes izomtónust. Felmozdítja a letapadt izmokat, ezáltal téve szabaddá a vérkeringést, megszüntetve a merevség és az oxigénhiány okozta fájdalmakat, illetve a hasi terület alapos átmozgatása szelíden támogatja az emésztést és a salakanyagok távozását a testből. A csontokhoz tapadt izmok folyamatos inger alatt tartják az idegpályákat, amelyek állandó fájdalom forrásai lehetnek. A revitalizáló masszázzsal ezek a fájdalmas ingerek felodhatók és kiküszöbölhetők. Kiváló hatásfokkal mozgatja át a nyirokrendszert megszüntetve a csomópontokban elakadt méreganyagok pangását, ezáltal segítve a test tisztulását. Egy Revitalizáló masszázs időtartama 75 perc.

A kezelés ára: 8.000.- Ft