Weboldal címe
Weboldal alcíme
Konzultáció
Lorem ipsum

A személyes konzultáció fontos része a terápiának. Itt fog eldőlni, hogy kialakul-e a bizalom a terpeuta felé és lesz-e folytatás. Egy helyesen összeállított étrend sok mindent megold, de valójában azt az okot vagy okokat keressük, amik miatt szükséges az étrend és az életmód más mederbe terelése. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi az, ami miatt megromlott a közérzet, kibillent az egyensúly és a dolgok már nem működnek olyan jól, mint mikor még az "elemünkben" voltunk. Valami történt és azóta is történik folyamatosan. Ok nélkül, NEM kerülünk rossz állapotba és a test nem hazudik. Lehet, hogy mi saját magunknak igen, de a test nem hazudik. Mindent elárul a használójáról. Ennek okán a helyesen beállított étrend kulcsfontosságú az egészségünk megőrzésének szempontjából. Ezért az önmagáért felelősséget vállaló ember számára alapvető, elemi szükséglet a testalkatának megismerése és az ahhoz optimálisan illeszkedő étrend ismerete. Ez ilyen.


1. Konzultáció 

- az alapvető ájurvédikus testalkat pontos meghatározása (korábban, önállóan kitöltöt kérdőív alapján)

- az alapvető (egyensúlyban lévő) testalkat és az aktuális (kibillent) állapot összehasonlítása, a különbségek okai

- az alapvető testalkathoz illeszkedő és azt támogató táplálkozási lehetőségek

- javaslatok a megromlott közérzet, illetve a kibillent állapot harmóniájának visszaállítására

Fontos tudni, hogy a kibillentség nem egy nap alatt jött létre, így helyreállítása sem egy nap alatt oldódik meg.

​​A konzultáció időtartama 55 perc.


2. Konzultáció + étrendtervezés

- Konzultáció

- Tápláltsági állapot ( BMI, testösszetétel, energiaszükséglet) és a táplálkozási szokások meghatározása     (korábban kitöltött kérdőív alapján).

- Az alapvető testalkathoz illeszkedő, az Ideális közérzetet megtartó és támogató étrend tervezése.

​A konzultáció időtartama 55 perc. A tápláltsági állapot és a táplálkozási szokások alapján, az alapvető testalkathoz illeszkedő 14 napos étrend tervezése 3 munkanapot vesz igénybe. Az elkészült étrend elektronikus formában  kerül átadásra.


3. Konzultáció + étrendtervezés + egyéni specifikáció

​- Konzultáció + étrendtervezés,

- Speciális igényekhez igazítás pl. testtömegnövelés, testtömegcsökkentés, fokozott fizikai aktivitás, áldott       állapot, állandó gyógyszeres kezelés, krónikusan fennálló panaszok harmonizálása, emésztőrendszeri   diszkomfort kiküszöbölése,

- Sportágak és mozgásformák szerinti energiaszükséglet számítása,

- Allergének, intoleranciák figyelembe vétele és helyettesítése,

- ovo-, lakto-vegetáriánus igények,

- Étrendtervezés mikrotápanyag-vitamin-ásványianyag-zsírsav-aminosav szintig,

- Étrendkiegészítők nyilvántartása és kezelésük az étrendben, igény szerint étrendkiegészítő ajánlása,

- Hormonegyensúly, kardio-, arthro- és gasztroprotektív étrend, igény szerint.

Aki csinált már ilyet az tudja, hogy egy lakásban csak akkor lehet alapos rendet rakni, ha előtte kihordtuk a szemetet. A test sem működik másként, azaz akkor tudjuk rendbe rakni, ha előtte kipucoljuk belőle az ártalmas lerakódásokat. Ezért a konzultáció+étrendtervezés+egyéni specifikáció opciót választók ajándékként, lehetőséget kapnak az étrendváltás előtt egy 7 napos táplálkozási napló felvételére és kiértékelésére, illetve kapnak egy 14 napos ájurvédikus méregtelenítő ajánlást, hogy tiszta testtel léphessenek az új útra.

​Az ajándék 7 napos táplálkozási napló elkészítése és visszaküldése - értelemszerűen - a konzultáció előtt fog megtörténni, mivel annak kiértékelése tárgya a konzultációnak. Ezt figyelembe kell venni a konzultáció időpontjánál.

​A konzultáció időtartama 55 perc. A tápláltsági állapot és a táplálkozási szokások alapján, az alapvető testalkathoz és a személyes specifikációhoz illeszkedő 30 napos étrend tervezése 5 munkanapot vesz igénybe. A táplálkozási napló, a méregtelenítő ajánlás és az elkészült étrend elektronikus formában  kerül átadásra.