Weboldal címe
Weboldal alcíme
Életmód
Lorem ipsum

Van segítség.

Helyesen élni, helyes életmódot tartani nem egyszerű feladat. A ma emberét annyi inger és hatás éri egy nap alatt, mint a dédszüleinket kb. a fél életük során. Könnyű elveszni az információ áradatban és nehéz helyes döntéseket hozni az életvitelünkről, a tetteinkről, a gondolatainkról. Az életünk több területen zajlik és a legnagyobb igyekezetünk ellenére is kibillenthetjük magunkat és kerülhetünk olyan helyzetbe, ami kellemetlen tünetekkel járó érzeteket okozhat a testünkben, amit ha nem ismerünk fel időben, könnyen betegségig fajulhat.

Van segítség. 

Az életmód tanácsadás a terápiák legfelsőbb kategóriája, mert az Élet minden területét szem előtt tartva kell olyan útmutatásokat adni, amelyek segítségével megvalósítható az élethosszig tartó, aktív cselekvőképesség. Bárki kerülhet olyan állapotba, ami már nem nevezhető egészségesnek és ettől a lehető leghamarabb szeretne megszabadulni. A kellemetlen, olykor már fájdalommal járó testi diszkomfort érzetek nem ok nélkül keletkeznek. Azt mutatják, hogy hiba van a "rendszerben". Az életmódunkkal kapcsolatban valamit félreértettünk, vagy nem jól csinálunk, kényszerített realitásban éljük a mindennapjainkat és ezek tartós megléte  - egy idő elteltével - okozhat olyan elváltozásokat a testünkben, amit betegségnek hívunk. Ez nem jó senkinek. Se önmagunk számára, se a környezetünkben élőknek, sem a tágabb kapcsolatrendszerünknek.

Van segítség.

Az ilyen állapotokat a lehető leggyorsabban meg kell szünteni, mielőtt még visszafordíthatatlan elvátozásokat okoznának a testünkben és azon keresztül a mentális egészségünkben. Az Ájurvéda végtelen bölcsessége képes segíteni a kibillent állapotok megszüntetésében. A kérdés továbbra is csak az, hogy HOGYAN és MENNYI idő alatt. Minél előbb felismerjük azt, hogy segítségre van szükségünk, annál könnyebben és gyorsabban lehet felszámolni a nem kívánatos állapotokat. Az Ájurvéda eszközrendszere a Természet erőforrásait használja. Tekintve, hogy az ember a Természet része így a legnagyobb segítséget is onnan kaphatja. A gyógynövények intelligenciája mellékhatások nélkül támogatja az ember felépülését a leromlott állapotából, de önmagukban nem elegek a sikerhez. A valódi eredményt a változásunk fogja hozni, - amihez támogatást adnak a gyógynövények - amit az életmódunkkal kapcsolatban teszünk. Balgaság azt képzelni, hogy úgy fog majd valami megváltozni velünk kapcsolatban, hogy közben MI nem teszünk magunkért semmit. Ez nem így működik.

Van segítség.

Az életmód tanácsadás során azt keressük, hogy mi hozhatta létre a kialakult, kellemetlen állapotot és azt, hogy miként lehet megszüntetni. Ehhez szükség van az alapvető testalkatunk előzetes megállapítására, mivel tudnunk kell, hogy mi az az állapot, amit újra el akarunk érni. Elemezni kell a táplálkozási szokásainkat, mert sok esetben a tartósan helytelen táplálkozásunk az oka a kellemetlen testi tüneteinknek. Vizsgálat alá kell vonni az élethelyzeteinket az életünk minden területére kiterjedően annak érdekében, hogy vajon a saját életünket éljük-e egyáltalán és nem másét, illetve meg kell állapítanunk a kapcsolatunk minőségeit az őselemekkel. Konkrétan, hogy az ELEMÜNKBEN vagyunk-e egyáltalán. Ezek roppant fontos dolgok.

Van segítség.

Az Ájurvéda segít. A teraputa útmutatásain keresztül támogat minket a felépülésünkben, ha kellő hittel és erős szándékkal akarjuk a változást. Ne feledjük, hogy a SZÁNDÉK a teremtő OK.

Életmód tanácsadás

- az alapvető ájurvédikus testalkat pontos meghatározása (korábban, önállóan kitöltöt kérdőív alapján)

- az alapvető (egyensúlyban lévő) testalkat és az aktuális (kibillent) állapot összehasonlítása, a különbségek okai

- kapcsolatrendszerek elemzése (önmagunk, család, munkahely, Természet)

- javaslatok a megromlott közérzet, illetve a kibillent állapot harmóniájának visszaállítására

​​A konzultáció időtartama 55 perc.